Підвіконня: види, рекомендації щодо встановлення

Підвіконня: види, рекомендації щодо встановлення

Види підвіконня

Підвіконня для вікон можуть бути декількох видів. Їх різноманітність визначається матеріалом, з якого вони виготовлені: ДСП, пластик. (Підвіконня з дерева,  натурального або штучного каменю у цьому описі ми  не розглядаємо). 

Підвіконня з ДСП

Підвіконня з ДСП (деревно-стружкової плити) є гарним рішенням, якщо потрібне якісне та гарне підвіконня. Технологія виготовлення підвіконня з деревної стружки методом склеювання під тиском передбачає отримання ідеально рівної поверхні. Багата кольорова гама досягається за рахунок ламінації ДСП пластиком.

Компанія «Вікна-Траст» використовує найкращі підвіконня із представлених на ринку України німецьких торгових марок: підвіконня Werzalit і Topalit. Унікальна технологія виготовлення підвіконь Werzalit та Topalit наділяє їх такими ж унікальними експлуатаційними властивостями:

  • висока стійкість до впливу УФ променів – без втрати кольору,

  • висока вологостійкість та можливість використання у приміщеннях з високою вологістю та на відкритих терасах, вони витримують температуру до 180°C без деформації та втрати зовнішнього вигляду, висока удароміцність та міцність на злам, гарантія до 30 років. 

Що є спільного у підвіконня Werzalit та Topalit?

Підвіконня Werzalit та Topalit належать до найвищого сегмента якості серед собі подібних виробів.

Що мають спільного?

  • Вони схожі за методом виробництва - пресування під тиском.
  • Підвіконня мають однакову структуру – дерево-полімерний композит.
  • Обидва мають однакову високу стійкість до механічних пошкоджень, ультрафіолету, вологи, перепаду температур (від -50 до +90 градусів), обидва жароміцні.
  • Товщина полотна 17 мм (без капіносу).

Якщо одним словом, то загальне у підвіконь Werzalit та Topalit – це якість матеріалу, виготовлення, експлуатації. Обидва підвіконня гідний вибір для вашого вікна. 

Які відмінності у підвіконь Werzalit і Topalit?

У зовні схожих підвіконь є деякі відмінності, а саме:

  • Країна походження (виробництва) Werzalit - Німеччина, Topalit - Австрія.
  • Різна сировина для виробництва - Topalit на 80% складається з бука та на 20% з тополі. Werzalit використовують дуб, вільху та ялинку.
  • Різні форма і розмір капіноса - У Topalit 40 мм, Werzalit 34 мм.
  • Різна кольорова гама: Topalit має більше варіантів декору.
  • Topalit має більш захищену поверхню та більш захищений від прямого впливу вологи.
  • Підвіконня Topalit дещо дорожче за підвіконня Werzalit 

Висновки та рекомендації по підвіконням Werzalit і Topalit

Якщо ви безкомпромісний прихильник якості - Ваш вибір підвіконня Topalit. Обидва підвіконня зарекомендували себе як найякісніші та найнадійніші. Щоправда, на вартості підвіконня Werzalit можна трохи зекономити: Werzalit дешевше Topalit на (10%-15%), тому що використовують різну сировину для виробництва. А ось на чому не можна економити - так це як монтаж.

Компанія «Вікна-Траст» має великий практичний досвід монтажу подібних виробів і, правильно виконавши монтаж підвіконь Werzalit та Topalit, забезпечить їхнє безвідмовне функціонування протягом багатьох років експлуатації.

Пластикові підвіконня

Пластикові підвіконня – найпоширеніші. Їхня популярність визначена відносно нижчою вартістю порівняно з підвіконнями з ДСП та гарними експлуатаційними якостями. Серед пластикових підвіконь є свої лідери. Компанія «Вікна-Траст» використовує на своїх об'єктах найкращі підвіконня торгової марки CRYSTALLIT з багатою палітрою кольорів.

Лідерські позиції підвіконь CRYSTALLIT визначаються їх унікальними експлуатаційними властивостями: відмінна термостійкість (до +75 С) - покриття гарантовано не постраждає від короткочасного контакту із гарячим посудом. А сигаретний попіл не залишить характерної коричневої плями на поверхні. Міцність матеріалу гарантовано витримає вагу дорослої людини під час миття вікон і не постраждає від важких предметів. Не бояться пари, вогкості та вологості. Покриття не містить пор і не потребує жодних хімічних засобів для чищення. Можна просто протерти серветкою.

Монтаж підвіконь

Компанія «Вікна-Траст», ґрунтуючись на своєму досвіді, дійшла висновку, що підвіконня правильніше  встановлювати після монтажу вікон (розподіляти у часі ці процеси). Поділ цих видів робіт дає можливість після встановлення вікна перевірити майбутнє місце встановлення підвіконня на предмет можливого продування, виконати підготовку поверхні для встановлення самого підвіконня. За допомогою тепловізійної зйомки виявити та усунути місця з «містками холоду». Виконати додаткове утеплення, герметизацію у місці примикання підвіконня до підрамника вікна.

Висновки

Про який би етап робіт не йшлося - монтаж вікон або підвіконь - ми настійно рекомендуємо прислухатися до порад фахівців, які мають багатий досвід роботи в даному сегменті. Компанія «Вікна-Траст», виходячи зі свого досвіду та рекомендацій виробників, підбере для вас оптимальний і найбільш правильний у вашому випадку варіант встановлення вікна та підвіконня. Скористайтеся нашим досвідом та рекомендаціями.

1 листопада 2021