Ви вирішили замовити вікно: важливі етапи «процесу замовлення»

Ви вирішили замовити вікно: важливі етапи «процесу замовлення»

Умовно «процес замовлення» вікна ми розділимо на кілька, на наш погляд, «важливих етапів»:

  1. Ви вже визначились із профільною системою – це буде профіль німецької компанії REHAU. Перший правильний крок вже зроблено.

  2. Наступний крок – на етапі «проектування» вікна максимально врахувати всі моменти, які «зроблять» ваше вікно саме таким, яким воно вам необхідне: підібрати оптимальний склопакет, фурнітуру, ручки.

  3. Далі зосередимося на тому етапі, про який або майже не говорять, або згадують лише в контексті його вартості, а саме про замір, виробництво та монтаж.

Розберемо ці етапи більш детально та у подробицях.

1. Вибір профільної системи

З 2004 року ми досліджуємо ринок металопластикових вікон та шукаємо «оптимальний» профіль для «оптимального» вікна. Результат наших пошуків – профільна система німецької компанії REHAU. Її профілі, на наш погляд, максимально відповідають запитам українського замовника. Найбільш «ефективним» варіантом ми вважаємо п'ятикамерну профільну систему REHAU EURO-70 з монтажною глибиною 70 мм.

(5 камер, ширина профілю 70 мм)

Докладніше про профіль див. статтю «Профиль ПВХ для производства окон. Немного истории и технологии».

2. Вибір склопакета

Щоб вікно із обраної нами профільної системи REHAU EURO-70 найкраще відповідало вимогам енергоефективності, необхідно підібрати «правильний» склопакет. Виходячи з нашого досвіду, ми рекомендуємо для профільної системи REHAU EURO-70 використовувати двокамерний склопакет завтовшки 40 мм із двома низькоемісійними стеклами та двома камерами аргону.

Формула СП така: 4Low E-14-Аргон-4-14-Аргон-4 Low E (40). Ця комбінація профілю та склопакета «зробить» вікно 850*1400 мм за мінімальні гроші максимально теплим та забезпечить коефіцієнт опору теплопередачі вікна на рівні R=0,89, що відповідає класу енергозбереження «С» та перевищує вимоги нормативу енергоефективності для Києва (R=0,75) майже на 20%.

3. Тепер подбаємо про надійність роботи вікна – вибиратимемо фурнітуру

За понад півтора десятки років роботи з вікнами ми переконалися в тому, що фурнітура - це не той елемент, на якому можна заощаджувати. Навіть якщо дуже хочеться. Тому рекомендуємо ту фурнітуру, яка вже багато років забезпечує безперебійну роботу наших вікон: німецьку Siegenia і австрійську MACO. Докладніше про фурнітуру у статті «Наименование и маркировка фурнитуры».

3.1.1. Окрема тема – віконна ручка

Віконна ручка – це елемент вікна, з яким ми контактуємо найчастіше. Компанія REHAU має свою "лінію" віконних ручок REHAU Linea Design Secustik. Виготовляє їх не менш відома німецька компанія HOPPE спеціально для REHAU із нанесенням фірмового логотипу REHAU на саму ручку. Крім привабливого дизайну, ця ручка є ще й протизломною. Кольорова гама ручок представлена ​​сімома кольорами: білий, золото, сталь, коричневий, чорний матовий, сірий антрацитовий.

3.1.2. Якщо у будинку є малолітні діти –на вікнах мають бути спеціальні ручки

Компанія «Вікна-Траст» рекомендує своїм замовникам перевірені варіанти захисту від несанкціонованого відкриття вікна (коли в будинку є діти). Це спеціальні ручки із «ключом». Ручка із вбудованим замком дозволяє уникати неконтрольованого відкриття вікна дітьми. Стулка може бути відкрита тільки після розблокування ручки ключем.

Чи ручки з системою KISI – ручки з блокуванням відкривання спеціальним механізмом (розблокування відбувається шляхом одночасного натискання штифтів та повороту ручки), що важко для дітей. На цих ручках також нанесено логотип REHAU.

3.1.3. Особлива ручка для балконних дверей

Є одна маленька, але дуже й усіма улюблена ручка для балконних дверей – «ручка «ракушка» або ручка «курця». Сама ручка може бути пластиковою або алюмінієвою. На фото – алюмінієва ручка. Дана ручка йде в комплекті з балконною клямкою. На нашу думку, на даний момент найкраща балконна клямка розроблена і виробляється компанією Siegenia.

4. А тепер «заміри»…

Після того, як виконано попередній розрахунок вікна з урахуванням усіх побажань, необхідно виконати таку, не менш важливу процедуру: замір майбутньої конструкції на місці. Найчастіше, і інших компаній, ця операція зводиться до мовчазного обміру прорізу місця майбутньої установки конструкції. Компанія «Вікна-Траст» вважає етап виміру не менш важливим, ніж первинна телефонна консультація. Фахівець із вимірів на місці виконує не тільки замір прорізу, але й дає предметну уточнюючу консультацію, виходячи з фактичного стану прорізу: визначає необхідність додаткових заходів щодо утеплення та герметизації як самої конструкції, так і її елементів – монтажного шва, підвіконня, відливу та ін.

4.1. Що ми пропонуємо додатково до «стандартної» процедури монтажу-установки конструкції...

Виходячи з фактичного стану прорізу – місця майбутньої установки металопластикового вікна компанія «Вікна-Траст» може запропонувати низку заходів та робіт, які гарантовано покращать властивості майбутньої встановленої конструкції. До цього переліку ми, в першу чергу, віднесемо виконання монтажу із захистом монтажної піни від руйнування із застосуванням спеціальних матеріалів: стрічок, герметиків тощо.

Компанія REHAU випускає свою фірмову лінійку монтажних матеріалів: піну для монтажу, стрічки та герметики для захисту монтажного шва, «теплий» підрамний профіль, герметики для гідроізоляції конструкцій, монтажного шва, тощо.

Ознайомимося з цими матеріалами докладніше також у статі формату питання-відповіді «Багатошаровий монтаж – запорука якості та довговічності експлуатації МП-конструкцій», а також відеоматеріали про «тонкощі» виконання монтажу на нашому Youtube каналі за посиланням.

4.1.1. Піна для монтажу

REHAU Allseason Installation Foam - високоякісна професійна поліуретанова всесезонна піна з мінімальним залишковим розширенням для герметизації монтажного шву. Твердне під впливом вологості повітря. Затверділа піна є хорошим тепло- і звукоізолятором. Має високу деформаційну здатність та рухливість. Робочий діапазон температури використання від -10 С до + 30 С.

4.1.2. Пароізоляційна (паронепроникна) внутрішня стрічка REHAU Interior Installation Tape

REHAU Interior Installation Tape - це повітро- та пароізоляційна (паронепроникна) стрічка для захисту монтажного шву (піни) з внутрішнього боку приміщення. Стрічка оснащена клейовими смужками з боку профілю та з боку стіни, що  забезпечує гарне прилипання стрічки до будівельних матеріалів.

Застосовується для захисту піни монтажного шва від впливу пари та вологи, що знаходиться у повітрі приміщення. Роботи із захисту монтажного шва з боку приміщення можуть виконуватися й іншими матеріалами, що мають схожі зі стрічками характеристики: герметик Сазіласт-11 або СТІЗ-В тощо.

4.1.3. Паропроникна зовнішня монтажна стрічка REHAU Exterior Installation Tape

REHAU Exterior Installation Tape - паропроникна зовнішня монтажна стрічка - це гідроізоляційна будівельна стрічка для захисту монтажних швів з зовнішнього боку будівлі (зі сторони вулиці). Стрічка дозволяє пару, що накопичується у піні монтажного шву, вийти назовні, запобігаючи накопиченню вологи в монтажній піні та в товщі стіни.

Стрічка також має клейові смужки, що забезпечує гарну адгезію до будівельного матеріалу. Роботи із захисту монтажного шва можуть виконуватися й іншими матеріалами, що мають схожі зі стрічками властивості, наприклад, СТІЗ-А.

За рахунок чого компанія «Вікна-Траст» досягає високої якості монтажу своїх конструкцій?

  1. Відповідальне ставлення до роботи на всіх етапах: від проектування, виміру, виготовлення – до монтажу.
  2. Постійне вдосконалення на практиці і систематичне навчання на спеціальних курсах (семінарах) усіх співробітників.
  3. Використання тільки якісних та перевірених матеріалів для монтажу.
  4. Використання сучасних технологій монтажу.
  5. Особливе ставлення співробітників до своєї роботи та її результатів.

І, можливо, найголовніше – подяка Замовників, їхня рекомендація компанії «Вікна Траст» як «майстра своєї справи».

17 листопада 2021